Scroll Top

Kako odrediti ključne reči za Google oglašavanje?

Tražite način da povećate posetu svom sajtu i privučete nove klijente? Google oglašavanje je pravi izbor za vas. Prvi i najvažniji korak jeste odrediti ključne reči za Google oglašavanje. Od njih zavisi uspeh Vaše Google kampanje. Osim toga, biće potrebno da dobro analizirate konkurenciju i definišete negativne ključne reči kako biste privukli željenu ciljnu publiku i ostvarili željene rezultate.

5 najvažnijih koraka za određivanje ključnih reči za google oglašavanje

Postoji nekoliko veoma važnih koraka koje morate ispratiti kako biste odredili ključne reči za Google oglašavanje:

Kako odrediti ključne reči za Google oglašavanje - Definišite ciljnu publiku

1.Definišite ciljnu publiku

Verovatno najbitniji korak jeste da odredite koja je vaša ciljna publika i šta ona pretražuje. To će vam pomoći da napravite pravi izbor ključnih reči.

2.Napravite listu ključnih reči

Kreirajte listu ključnih reči koje želite da targetirate, a koje su relevantne za Vaš proizvod ili uslugu. Prava lista ključnih reči će privuči prave potencijalne klijente. Koristan alat za definisanje liste ključnih reči je Google Keyword Planner.

3.NAPRAVITE LISTU NEGATIVNIH KLJUČNIH REČI

Negativne ključne reči omogućavaju da se vaš oglas ne prikazuje za fraze koje nisu relevantne za Vaš proizvod ili uslugu. Ovo je veoma važno jer će Vam pomoći da smanjite troškove oglašavanja i da se fokusirate na Vašu ciljnu publiku.

4. Analizirajte konkurenciju

Istražite koje ključne reči koriste Vaši konkurenti i razmislite o tome koje od njih možete da iskoristite i Vi za Vaše poslovanje. Takođe razmislite i o ključnim rečima koje Vaša konkurencija ne koristi, a mogle bi biti korisne za Vaš biznis.

5.Testirajte

Google oglašavanje ne funkcioniše tako što reklamu jednom podesite i više je ne menjate. Reklama mora konstantno da se optimizuje, prilagođava i testira kako biste mogli da vidite šta najbolje funkcioniše. Analizirajte koje ključne reči donose najbolje rezultate i prilagodite ih tako da maksimalno uvećate svoj ROI (povrat investicije).

Kako odrediti koje su negativne ključne reči kod Google oglašavanja?

Negativne ključne reči su one koje isključuju vaš oglas od prikaza kada se koriste u pretraživanju. To vam pomaže da smanjite troškove oglašavanja i da se fokusirate na svoju ciljnu publiku. Možete odrediti negativne ključne reči na nekoliko načina:

1.Koristite Google Keyword Planner:

Google Keyword Planner vam može pomoći da pronađete negativne ključne reči tako što će vam pokazati koje reči su najčešće korišćene u pretraživanju. Takođe će Vam dati informaciju o tome koliko su one tražene, imajući u vidu prosečnu mesečnu tražnju.

Kako odrediti ključne reči za Google oglašavanje - Koristite Google Keyword Planner

2.Analizirajte konkurenciju:

Proučite ključne reči koje koriste vaši konkurenti. Razmislite o tome koje od njih možete da isključite iz vaših oglasa da biste se fokusirali na svoju ciljnu publiku.

3.Koristite Google Analytics:

Google Analytics vam može pomoći da pratite koje ključne reči dovode posetioce na vaš sajt i da na taj način odredite koje od njih najmanje donose rezultate.

Kako odrediti ključne reči za Google oglašavanje - Koristite Google Analytics

5.Razgovarajte sa svojim klijentima:

Razgovarajte sa svojim klijentima i saznajte šta oni pretražuju i koje reči koriste kada traže proizvode ili usluge slične onima koje pružate.

6.Koristite alate za SEO:

Postoji mnogo alata za SEO koji vam mogu pomoći da odredite negativne ključne reči. Možete koristiti alate kao što su SEMrush ili Ahrefs da biste proverili koje ključne reči vaši konkurenti koriste i da biste odredili negativne ključne reči za vaše oglase.

Google oglašavanje je sjajan način da se privuku potencijalni klijenti i da se poveća poseta sajtu. Ono što je važno jeste da oglašavanju pristupa sa pažnjom i da se koriste prave ključne reči kako bi se postigli željeni rezultati. Ukoliko ste zainteresovani da pokrenete Google oglašavanje za svoj biznis ili da unapredite postojeće oglase, ne oklevajte da nas kontaktirate. Naš tim stručnjaka za Google oglašavanje će vam pomoći da odaberete prave ključne reči i da kreirate efikasne oglase koji će privući nove klijente i povećati vaš ROI.