Facebook i Instagram marketing

Facebook i Instagram marketing

FACEBOOK I INSTAGRAM MARKETING - Budite tamo gde su Vaši klijenti

Facebook i Instagram marketing pružaju mnogo mogućnosti i prilika da se povežete sa Vašom publikom. Ukoliko ne iskoristite kampanje na društvenim mrežama mogli biste da propustite ključnu priliku za razvoj svog biznisa.
Facebook, Instagram, YouTube su najkorisniji način da oglašavate svoj biznis. Značaj društvenih mreža će vremenom sve više rasti. Bez obzira da li je vaš cilj da plasirate informacije ili promovišete specijalne ponuda vašim pratiocima, društvene mreže su sjajan način da ostvarite interakciju, da se povežete sa svojim kupcima i ostvarite prihode.

  • Imamo veliko iskustvo u kreiranju i implementaciji marketinških kampanja na društvenim mrežama.
  • Marketinšku kampanju na društvenim mrežama kreiramo uzimajući u obzir specifičnosti Vašeg biznisa i privrede, analize konkurencije i postavljenih ciljeva
  • Naš tim se sastoji od profesionalaca iz oblasti marketinga, prodaje, dizajna

Ako ste vi spremni i mi smo! Hajde da razgovaramo o tome šta možemo uraditi kako bi se unapredilo Vaše poslovanje. Možete nas pozvati na broj 062 15 633 15

Šta uključuju naše usluge marketinga na društvenim mrežama?

PLAN I STRATEGIJA

Za svakog klijenta ponaosob izrađujemo plan i strategiju uzimajući u obzir specifičnost njihovog biznisa, poslovnih ciljeva i industrije u kojoj rade. Znamo da je svaki biznis specifičan i upravo zbog toga kreiramo individualne strategije za svakog klijenta. Takođe, vršimo i analizu konkurencije, što znači da će internet nastup vaše konkurencije biti deo strategije kako bismo za vaš biznis napravili razliku na tržištu i stvorili konkurentsku prednost.

KALENDAR AKTIVNOSTI

Kreiramo kalandar aktivnosti na društvenim mrežama na sedmičnom ili mesečnom nivou. Uvek ćete biti informisani o tome kada i koje objave se postavljaju na Vaše zvanične stranice. Ni jedna objava neće biti postavljena na vaše zvanične naloge bez vašeg prethodnog upoznavanja sa njima i odobrenja. Na taj način se povećava transparentnost rada i obezbeđuje da uvek budete zadovoljni sadržinom i kvalitetom objava.

IZVEŠTAVANJE

Nakon svakog realizovanog meseca kreiramo izveštaj o postignutim rezultatima i utrošku predviđenog budžeta za reklamiranje. Imajući u vidu prethodno postavljene ciljeve i postignute rezultate, nakon svakog meseca vrši se evaluacija i na osnovu nje daju predlozi za naredni period.

Kako društvene mreže utiču na ostvarivanje ciljeva vašeg biznisa?

Strategija koju krojimo za svakog našeg klijenta ponaosob obezbeđuje preglednost i stvaranje svesti o brendu/biznisu kod brojnih potencijalnih i postojećih kupaca proizvoda ili usluge koja se plasira. Društvene mreže su idealan kanal komunikacije putem kog dolazimo do velikog broja ljudi. Ono što je ključno jeste da je publika kojoj plasiramo informacije o vašem biznisu prethodno detaljno analizirana i informaciju o vašem proizvodu ili usluzi dobiće isključivo oni koji su potencijalno zainteresovani da je kupe.

Marketing na društvenim mrežama utiče na razvoj vašeg biznisa i ostvarivanje ciljeva vašeg biznisa na razne načine. Ovde ćemo vam predstaviti nekoliko najvažnijih.

Marketing na društvenim mrežama vam omogućava:

INFORMISANJE

Pre svega, platforme kao što su Facebook i Instagram Vam omogućavaju da informišete Vašu ciljnu publiku o svim aspektima vašeg poslovanja. Informisanjem Vaših pratilaca na društvenim mrežama, postajete biznis od poverenja, lider u svojoj oblasti.

Zato su uz zvaničan web sajt Vašeg brenda, danas su podjednako važni i zvanični nalozi na društvenim mrežama. Kod internet korisnika oni ostavljaju utisak ozbiljnosti brenda, modernog i savremenog poslovanja. Redovnim aktivnostima na društvenim mrežama Vaš brend približavate Vašoj ciljnoj grupi, izgrađujete poverenje kod Vaših trenutnih kupaca i pridobijate poverenje Vaših budućih kupaca.

Verovatno ne moramo ni da spomenemo, ali smo sigurni da ste svesni da što više Vaši potencijalni kupci znaju o vašim proizvodima i usluga, to će pre kupiti iste!

DELJENJE

Informacija ne znači ništa ako nije podeljena – zato su društvene mreže tako efektne! Društvene mreže su prvenstveno i napravljene kako bi informacije mogle da se dele. Na njima Vaši pratioci mogu da lajkuju ili podele vaš sadržaj, što omogućava da i njihovi prijatelji vide i podele vaš sadržaj. Nakon toga, proces je cikličan. Ovo znači da ukoliko samo jedan Vaš pratilac podeli neku vašu objavu na društvenim mrežama, broj potencijalnih osoba koje bi mogle postati Vaš kupac se multiplikuje zahvaljujući samoj prirodi društvenih mreža.

Stoga, unapređenje preglednosti i izgradnja prepoznatljivosti Vašeg brenda putem kreativnih marketinških strategija, jasnih, preglednih i modernih vizuelnih rešenja, profesionalnih fotografija i drugih sadržaja je od krucijalnog značaja za razvoj vašeg poslovanja.

To ne znači da će svaka vaša objava biti viralna, ali marketing na društvenim mrežama nam ostavlja tu mogućnost.

POVEZIVANJE

Društvene mreže su odličan kanal za povezivanje sa pratiocima, sadašnjim i budućim kupcima, poslovnim i drugim partnerima. Na društvenim mrežama možete mnogo toga naučiti, pa i kreirati poslovna partnerstva.

Marketing na društvenim mrežama je danas najbolji način da investirate u Vaš biznis. Ovime se postiže ne samo brand awareness, već imate priliku da na najneposredniji način prodate Vaš proizvod ili uslugu.

UČENJE

Da, učenje. Pre svega o konkurenciji. O tome šta konkurencija radi, kako radi i šta radi bolje ili gore lošije od vas. Društvene mreže Vam na taj način omogućavaju i da istražite sopstvenu ciljnu publiku, na šta raguju, šta utiče na njihove odluke o kupovini itd.

Takve informacije nam dalje pružaju mogućnost da ih iskoristimo na najefikasniji način. Društvene mreže omogućavaju plasiranje reklamnih poruka precizno definisanoj ciljnoj grupi po osnovu lokacije, pola, interesovanja i ponašanja korisnika društvenih mreža. Marketing na Facebook-u i Instagram-u je danas najjefikasniji vid oglašavanja. Putem prodajnih strategija koje kreiramo, Vaš proizvod ili uslugu plasiramo samo korisnicima koji su pokazali interesovanje za njih.

Najčešća pitanja

Da! Kreiranje nastupa na društvenim mrežama naši klijenti posmatraju kao investiciju. Zašto!? Zato što kada se napravi dobra strategija za Vaš biznis, uspeh ne može da izostane! Naš tim ne radi ništa rutinski, zaista se posvećuje pojedinačnom biznisu, a Vaš novac posmatra kao sopstveni. Pazimo na svaki Vaš dinar koji ulažete u kampanju jer nam je osnovni cilj da budete zadovoljni i da unapredimo Vaš biznis.

Ne morate, ali naš savet je uvek da odvojite budžet za reklamu. Koliko ljudi će da vidi ono čime se Vi bavite zavisi isključivo od reklame. Doseg korisnika je u prethodne dve godine na internetu umnogome smanjen. Zato je važno uključiti budžet za reklamiranje u kompletnu strategiju.

Sve zavisi od postavljenog cilja. Za neke biznise to se desi već posle prvog meseca, a za neke nakon 3-4 meseca. Naša strategija je detaljna i nastojimo da rezultati budu vidljivi što pre.

Ova usluga obuhvata kompletno planiranje, kreiranje i sprovođenje kreativne marketing kampanje na društvenim mrežama. U zavisnosti od potreba i ciljeva naših partnera, kreiramo strategiju sa kojom ćemo nastupiti na društvenim mrežama i koja će biti osnov za unapređenje poslovanja naših partnera.

Naš community manager koji je zadužen za Vašu stranicu odgovara na poruke i komentare. Naravno, ukoliko se desi da dobijemo pitanje na koje mi ne možemo dati odgovor, konsultujemo se sa vlasnikom biznisa pre odgovora. Ukoliko dobijete negativan komentar, naš tim zna kako da reaguje i da se nosi sa time.

Da! Naš community manager pravi kalendar objava za Vaše stranice i ukoliko želite, kalendar Vam se šalje na odobrenje. Tek nakon odobrenja postavljamo svaku od objava i na taj način možete biti sigurni da će posetioci dobiti prave informacije bez ijedne greške.