Kako Pokémon Go može uticati na poslovanje vašeg hotela?

Podeli tekst sa prijateljima

Ne kaže se za badava da svaka firma mora da prati aktuelne trendove. Poznati svetski hoteli su to davno prepoznali, a šta je sa vama!? Znate li šta je Pokémon Go? Kako se koristi? Da li ste razmišljali o tome kako Pokémon GO može uticati na poslovanje vašeg hotela?

Pokémon Go je igrica u kojoj lovite Pokemone na vašem telefonu. Zanimljivost leži u tome što ukoliko želite da ulovite Pokemona, morate da se krećete, a krećete se – u stvarnim životnim lokacijama prema Google mapi.

Kakve to uopšte veze ima sa vašim hotelom!? Za neke hotele može, a za neke i ne mora biti važno. Vi se sigurno nećete igrati jurenja Pokemona, ali pojedini vaši gosti možda hoće. Upravo oni vam u ovom trenutku mogu napraviti veliku reklamu (zato što je Pokémon Go upravo u ovom trenutku trend u svetu).

Kako je Pokémon Go ispromovisao pojedine hotele u svetu pokazaćemo Vam na primeru.

PRIMER 1: Gost hotela (vile) Villa Royale iz Pariza je na poznatom sajtu TripAdvisor ostavio komentar o ovom hotelu koji govori o fenomenalnom iskustvu koje je doživio u hotelu sa svojom devojkom igrajući ovu igricu. Komentar je za samo dva dana obišao celi svet, a naziv koji mu je gost dodelio (“Najbolji Pokémon Go hotel ikada”) je ispromovisao hotel na najbolji način. Pogledajte njegov komentar:

Kako Pokemon GO može uticati na poslovanje vašeg hotela?

PRIMER 2: Hotel Grand Chancellor Brisbane je svojim pratiocima na Facebook-u na zanimjiv način pokazao da prati najnovije svetske trendove ovim postom:

Kako Pokemon GO može uticati na poslovanje vašeg hotela?

Nakon što smo dokazali da Pokémon Go može uticati na poslovanje vašeg hotela, vreme je i da kažemo da ova igrica dosta može doprineti i razvoju turističkih destinacija, festivala i slično. Potrebno je samo imati dovoljno mašte kako bi se posetioci angažovali. U jednom od narednih blog postova saznaćete još praktičnih načina da iskoristite ovu igricu u marketinške svrhe. Ako i dalje niste sigurni kako Pokémon Go može uticati na poslovanje vašeg hotela, turističke destinacije ili festivala i kako da jedan ovakav trend prilagodite vašem poslovanju ili vašoj poslovnoj ideji, kontaktirajte nas putem ovog linka.

Ova igrica je značajno počela da utiče na zdravlje ljudi širom sveta. Poznati doktori u Americi već više od jedne decenije pokušavaju da nateraju ljude da izađu iz svojih domova, da šetaju zarad svog zdravlja, ali to do dana današnjeg nisu uspeli. Pokémon Go igrica je to uspela za samo nekoliko dana. Ova igrica proizvod je kompanije Niantic Inc, iza koje stoji John Hanke. John Hanke se Google-u pridružio kao osnivač Keyhole Inc, koji je Google kupio 2004. godine. Glavni Keyhole-ov proizvod je bio Google Earth, a John je kao potpredsednik u Google-ovom „geo“ sektoru razvio i GoogleMaps, StreetView, Local, SketchUp i Panoramio.

Ovaj trend možda nije nešto što će vam doneti veliki novac, ali će svakako skrenuti pažnju na vas ukoliko ga na vreme prihvatite i budete prvi koji će da ga iskoristi u svojoj marketinškoj kampanji! Ko želi da bude PRVI!?

Оставите одговор

Podeli tekst sa prijateljima