Scroll Top

Kako napraviti viralan sadržaj za društvene mreže?

Da budemo iskreni, bolna tačka mnogih biznisa i pojedinaca je kako napraviti viralan sadržaj za društvene mreže. I oni koji su aktivni korisnici društvenih mreža i koji koji imaju veliki broj pratilaca, a i oni koji nisu baš tako aktivni korisnici, maštaju o tome da im sadržaj bude viralan. Viralan sadržaj se brzo i lako širi društvenim mrežama i može biti odličan način za stvaranje jakog brand awareness-a i povećanja prodaje.

Nekoliko SAVETA kako napraviti viralan sadržaj za društvene mreže

Budite originalni i kreativni:
Gde tražite inspiraciju? Da li vam kreativni haos Instagrama guši ideje? Pokušajte napraviti sadržaj drugačiji od onog koji se već pojavljuje na društvenim mrežama. Možda uspete da pokrenete lavinu ideja koje se razlikuju od stereotipa koji vidite na društvenim mrežama danas. Inspiraciju tražite u svojoj okolini, u svakodnevnim aktivnostima. A za realizaciju preporučujemo da koristite alate kao što su Premiere Rush ili CapCut.

Razmislite o ciljnoj publici:
Razmislite o tome ko bi mogao biti zainteresovan za vaš sadržaj i gde se ta publika može naći na društvenim mrežama. Ukoliko su vaša ciljna grupa tinejdžeri, nemojte im pričati o holesterolu ili borama. Ukoliko je Vaša ciljna publika starija populacija, sasvim sigurno joj nemojte plasirati priču o najnovijim TikTok trendovima.

The-Choice-Digital-Marketing-Agencija-viralan sadržaj
Kako napraviti viralan sadržaj za društvene mreže – Izazovite emociju

Ostvarite emotivnu vezu:
Sadržaj koji izaziva emocije, poput smeha, tuge ili uzbuđenja, često se širi i deli brže od ostalog. Pokušajte stvoriti sadržaj koji će se ljudima svideti ili će im nešto značiti, a koji će ih s druge strnae podstaknuti da ga dele s drugima ili kreiraju reakcije na Vaš sadržaj.

Obavezno koristite hashtagove i tagujte druge korisnike:
Hashtagovi pomažu korisnicima da lakše pronađu Vaš sadržaj, dok tagovanje drugih korisnika može pomoći da vaš sadržaj bude vidljiv njihovim pratiocima.

The-Choice-Digital-Marketing-Agencija-viralan sadržaj
Kako napraviti viralan sadržaj za društvene mreže – Viralan sadržaj

Ipak, treba imati na umu da je stvaranje viralnog sadržaja ponekad izuzetno teško i da ne postoji garancija da će kreirani sadržaj biti viralan. Međutim, ukoliko budete sledili naše savete, pretplatili se na naš newsletter kako biste dobijali ekskluzivne informacije, postoji velika verovatnoća da ćete imati odličan rezultat. Možete nas kontaktirati ili pogledati usluge TikTok Marketing ili Instagram Marketing.