Scroll Top

Kako povećati broj pratilaca na Instagramu?

Mnogi aktivni korisnici društvenih mreža se danas jako bore kako da povećaju broj pratilaca na Instagramu. Instagram je jedna od najpopularnijih društvenih mreža na svetu. Koristi se za deljenje fotografija i video snimaka sa prijateljima i drugim korisnicima. Bilo da koristite Instagram u prvatne ili poslovne svrhe, veliki broj pratilaca može Vam pomoći da dobijete bolji brand awareness. Izdvajamo nekoliko saveta i strategija kako da povećate broj pratilaca na Instagramu.

The-Choice-Digital-Marketing-Agencija-Instagram video sharing
Kako povećati broj pratilaca na Instagramu – Instagram je zvanično video sharing platforma

6 NAČINA KAKO POVEĆATI BROJ PRATILACA NA INSTAGRAMU

Postoji mnogo načina kako povećati broj pratilaca na Instagramu, a ovde Vam dajemo primer nekoliko:

1. Objavljujte kvalitetne fotografije i video snimke:

Korisnici Instagrama vole da prate profile sa interesantnim sadržajem – video snimcima i fotografijama. Potrudite se da Vaš sadržaj bude estetski lep kako bi privukao pažnju više ljudi.

2. Koristite odgovarajuće hashtag-ove:

Hashtagovi su ključni za povećanje vidljivosti objavljenih fotografija. Hashtagovi koje koristite moraju biti povezani sa temom koju obrađujete i obavezno ih dodatje ispod opisa ili u komentar. Potrudite se da istražite relevantne hashtagove i da napravite kombinaciju hashtagova koji uključuju glavne ključne reči, kao i fraze koje su malo specifičnije.

3. Ostvarite interakciju sa drugim korisnicima:

Komentarišite postove drugih korisnika Instagrama, lajkujte njihove objave i ostvarite interakciju. Ovo je jedan od načina kako Vas mogu pronaći drugi korisnici koji su zainteresovani za vaš sadržaj.

4. Objavljujte redovno:

Ako objavljujete redovno, ljudi će se osećati motivisanim da vas prate kako bi bili u toku sa vašim objavama.

5. Promovišite svoj Instagram profil na drugim društvenim mrežama:

Ukoliko gradite prisustvo i na nekim drugim društvenim mrežama, iskoristite to da ispromovišete Vaš Instagram profil i tako privučete nove pratioce.

6. Kreirajte Instagram oglase:

Ukoliko imate biznis profil, obavezno koristite oglase kako biste povećali doseg do svoje ciljne publike. Opcija za targetiranje na Instagramu je mnogo i kada pronađete najadekvatniju za Vaš tip biznisa, videćete konstantan rast u broju pratilaca.

The-Choice-Digital-Marketing-Agencija-Instagram oglasi
Kako povećati broj pratilaca na Instagramu

Kako biste povećali broj pratilaca na Instagram profilu, potrebno je da budete svesni da će Vam biti potrebno znanje i vreme kako biste uspeli. Od suštinskog značaja je uvek kvalitetan sadržaj. Extra savet koji možemo da Vam damo jeste da obratite pažnju na estetski izgled Vašeg Instagram profila. Ako je Vaš Instagram profil estetski primamljiv, posebno u odnosu na druge profile iz iste branše, to može biti ključ Vašeg uspeha.

Ukoliko Vam je potrebna pomoć oko kreiranja vrhunskog Instagram profila, naš Instagram marketing tim Vam je na raspolaganju.