Scroll Top

Kako TikTok može unaprediti prepoznatljivost brenda?

TikTok je trenutno najpopularnija društvena mreža koja se koristi za deljenje kratkih video snimaka. To je platforma koja se brzo razvija i privlači veliku pažnju publike, posebno mlađe, što je odlična prilika za brendove da se predstave i povećaju svoju prepoznatljivost. Evo nekoliko načina na koje brendovi mogu koristiti TikTok za unapređenje svoje prepoznatljivosti:

The-Choice-Digital-Marketing-Agencija-tiktok marketing
Kako TikTok može unaprediti prepoznatljivost brenda

Kreirajte originalne video snimke
TikTok je poznat po svojim kratkim, kreativnim i originalnim video snimcima, pa je važno da brendovi budu kreativni prilikom izrade svojih video snimaka. To može uključivati stvaranje sopstvenog orignalnog sadržaja ili korišćenje popularnih trendova na platformi.

Koristite hashtag-ove i oznake lokacije
Hashtagovi i oznake lokacije omogućavaju da vaši videozapisi budu lakše pronađeni od strane korisnika koji traže određene teme ili lokacije. To može pomoći da Vaš brend lakše dođe do novih korisnika.

Sarađujte s popularnim TikTok-erima
Saradnja sa popularnim TikTok korisnicima može pomoći da Vaš brend privuče pažnju novih korisnika.

The-Choice-Digital-Marketing-Agencija-tiktok marketing
Sarađujte sa popularnim TikTok-erima

Počnite odmah dok nije krenula monetizacija TikTok-a
Kao i kod svake društvene mreže koja je “na početku”, vidljivost je izuzetno velika ako kreirate kvalitetan sadržaj. Vremenom, vidljivost će biti sve manja jer će TikTok aktivno početi sa monetizacijom. Kada će se to desiti se ne zna, ali je jako bitno da ne propustite priliku da dobijete veliku vidljivost potpuno besplatno.

Kako kreirati kvalitetan sadržaj na TikTok-u?

Postoji nekoliko ključnih elemenata koji Vam mogu pomoći da kreirate kvalitetan sadržaj na TikTok-u:

Razmislite o svojoj ciljnoj publici
Pre nego što počnete s kreiranjem sadržaja, važno je razmisliti o tome koja je vaša ciljna publika i što bi oni želeli da vide. To će vam pomoći da kreirate sadržaj koji je relevantan i privlačan za vašu publiku.

Budite originalni
TikTok je poznat po svojim kreativnim i originalnim video snimcima, pa je važno da se trudite da budete što originalniji. Kreirajte nov sadržaj, potrudite se da bude što viralniji ili koristite neke od preporučenih alata na TikTok-u kako biste reprodukovali tuđ sadržaj na vaš originalni način.

Koristite trending muziku i sound-e
Ukoliko koristite trending muziku, uz malo originalnosti, mnogo su veće šanse da će Vaš video postati viralan. Takođe, istražite trending sound-e koji Vam mogu pomoći da dođete u radar Vašoj ciljnoj publici. Na ovaj način Vaši video snimci će izgledati življe i privlačnije.

Prilikom snimanja potrudite se da imate prirodno svetlo i obratite pažnju na sve elemente koje jedan viralan video snimak treba da sadrži. Kako bismo Vam olakšali editovanje video snimaka, predlažemo nekoliko najčešće korišćenih koji Vam mogu pomoći da kreirate odlične video zapise: CapCut, Adobe Rush, InShot.

Ukoliko Vam je potrebna pomoć kako biste Vaš brend predstavili na pravi način na TikTok-u, naši stručni tim Vam je na raspolaganju.